pátek 13. září 2013

Nepříjemné vzpomínky vybrousit

Vzpomínky na období dospívání, na první lásku a na první polibek patří mezi ty nejkrásnější. Toto období však někdy připomínají i jizvičky od akné, přitom trápit se celý život pro několik pubertálních pupínků, které se nezahojily bez následků, je zbytečné. Plastičtí chirurgové se s nimi dokáží poprat vědí jejich zbrousit!
I když se zdá, že termíny broušení, drátěné kartáčky a frézky patří spíše do autoservisu, než na kliniku plastické chirurgie, nenechte se zmást. K odstranění jizviček, zejména po akné či úrazech nebo operacích a drobných kožních výrůstků, se dá s velkým úspěchem využít vysokorychlostní elektrická frézka.
  Ošetření pomocí zbroušení pleti speciální drátěným kartáčem s diamantovými částečkami, se jmenuje dermabraze. Lékař při ní dokáže navždy mechanicky odstranit horní vrstvu kůže is nevzhlednými vzpomínkami. Dermabraze umí vygumovat nejen jizvičky, ale i pigmentové skvrny od slunce, vrásky av některých případech i drobné pihy.

Před ošetřením čeká jako první klienta u plastického chirurga konzultace a pečlivé vyšetření. Lékař posoudí pleť a řekne, jaký bude mít zákrok výsledek, případně navrhne k ošetření doplnit další zákroky. Ošetření mohou podstoupit ženy i muži jakéhokoliv věku. Vhodné je podstoupit zákrok v zimním období, kdy není pleť opálená. Slunění může totiž komplikovat hojení.
Do práce po dvou týdnech
Po dvou týdnech se na ošetřených místech vytvoří drobné stroupky, které se budou postupně odlupovat a pod nimi se objeví nová růžová kůže. Drobné zrůžovění může přetrvávat až tři měsíce, pacient však může používat speciálně připravený make-up. V každém případě dbejte na doporučení lékaře, protože jen tak bude hojení rychlé a vy se brzy dočkáte nové pleti bez jizviček a výrůstků.

Žádné komentáře:

Okomentovat