neděle 8. září 2013

Dovršení okrouhlé dvacítky může pro každého znamenat něco jiného . Co se však překročením této hranice týká nás všech , tak to je péče o pleť . Roky plné bouřící se hormonů by měly být za námi a nastává čas , kdy je třeba i kvůli pleti myslet o krok dopředu.

Přestože věková hranice 20 + je stále obdobím , kdy máte pleť hladkou , pružnou a hydratovanou , netřeba tento stav brát jako naprostou samozřejmost . O pár let se situace začne postupně měnit a tehdy se ukáže , kolik péče jsme pleti doposud věnovali . Právě proto je třeba vybrat krémy proti vráskám - klikni , správné produkty , kterými se budeme o pleť starat a jejich výběr by měl záviset na typu pleti .
Základní trio , které by nemělo chybět na poličce dvacátnice , je čistící , tonizační a hydratační produkt . Ať už upřednostňujete formu mléka , vody nebo nějakou jinou , je to na vás . Kosmetika by však měla vyhovovat pleti a zanechávat ji dokonale čistou a vláčnou .


Pokud vám napadlo , že by možná bylo dobré postupně začít s krémem proti vráskám , své smělé plány klidně ještě zažeňte . Pleť po dvacítce je stále hladká a jediné vrásky , které ji zdobí , jsou ty mimické . V krémech tedy hledejte hydratační složku , která dokáže udržovat pleť dostatečně hydratovanou , a tak jak jsme mluvili i při péči o tínedžerskou pleť , je třeba kosmetika proti vráskám - zde , myslet i na ochranu před sluncem . Pokud potřebnou UV ochranu zanedbáte , už před třicítkou si všimnete , jaký omyl jste udělali . Pleť bude sušší , vrásky se objeví dříve a vy budete vypadat starší .

Jelikož stárneme my , stárnou i naše pokožka . Nezapomínejte proto na pravidelné peelingovanie pleti , které ji zbaví odumřelých buněk . Ty vědí nadělat škody v podobě zachycování nečistot a mazu , což může mít za následky vyrážky. Jednou nebo dvakrát do týdne tedy pleť opatrně vydrhněte jemným peelingem , který slouží i jako masáž a podpoří prokrvování pokožky .
Zmínili jsme vyrážky , které ani ve věku po dvacítce nejsou ničím překvapivým . Při jejich ošetřování proto dbejte na hygienu , opatrné tlačení a ošetřování , abyste si zbytečně nenadělali další škody . Pokud vás trápí případné fleky či jizvičky po akné z puberty , zkuste některý z domácích receptů . Na jejich minimalizaci pomáhá několik ingrediencí z chladničky a ty nejúčinnější najdete ZDE .
Ve věku 20 + tedy na svou pleť určitě nezapomínejte . Jste právě v období , které rozhodně , jaká bude vaše pleť v zralejším věku , proto jí věnujte důkladnou péči . Pokud totiž nic nezanedbáte , po třicítce bude pleť zdravá , pružná a mladistvá . Ne každý se takovou výsadou může pochlubit , ale možná budete moci ...

Žádné komentáře:

Okomentovat