sobota 7. září 2013

Dospělácké akné a jeho příčiny

Pokud máte oslavy dvacátých narozenin dávno za sebou , svou špatnou pleť už na pubertu nezvalíte . Příčiny vzniku vyrážek třeba hledat jinde a opravdu pátrejte , dokud nebudete mít odpověď. Vaše pleť za to přece stojí !

I v dospělosti však za vaším akné mohou být hormony , které jsme jako viníky označili v období puberty . Ve vyšším věku na nás výrazné změny hladin v těle útočí během každé menstruace , těhotenství , případně vybraných chorob , na paměti byste měli mít i užívání hormonální antikoncepce - začátek a konec její cyklu. Všechno to mohou být období , kdy se http://botarin.cz/denni-krem-proti-vraskam/ ženy " dospělácký " pasují s nehezkým akné .


Hormony by můžeme vinit i tehdy , když mluvíme o stresu . Právě ten je jedním z nejčastějších faktorů , které ovlivňují ( nejen) stav naší pleti a mnoho lidí na to zapomíná . Dlouhodobý a emoční tlak útočí na nás jako na celek - obírají tělo o energii , krásu i zdraví , takže v každém případě je třeba se mít na pozoru . Často stačí naučit se relaxovat a pozitivní změna na sebe nenechá dlouho čekat .
Upozornit třeba i na léky , jejichž obsah může v těle spouštět procesy hormonálních změn , zvýšené popřípadě maštění pleti . Jde hlavně o léčiva obsahující androgeny , kortizon , brom , jód , některé vitamíny ze skupiny B a jiné. Vše potřebné byste se měli dočíst v jejich příbalových letácích .
nehormonální příčiny
Pokud jste stále ještě neobjevili příčinu akné , které zdobí vaši dospěláckou obličej , přejděme do běžnějších sfér . Co tak kosmetika , kterou používáte ? Dermatologové upozorňují , že pokud si nezvolíte typ určený pro vaši pokožku , můžete její stav http://botarin.cz/ocni_krem_na_vrasky/ narušit. Přehnaně mastná kosmetika ucpává póry , ta obsahující alkohol zase může pleť vysušit shora , ale ponechat ji mastnou v spodnějších vrstvách . Dobrotu nedělá ani drsné zacházení s pokožkou , jako například časté peelingovanie zda vrtání se prsty v již vytvořených vyrážkách . Tímto způsobem jejich stav zhoršujete a jde o bakteriální zánět , roznášet ho dál a dál .

Bakterie se na pokožku lehce dostanou například i ze životního prostředí , které na nás dennodenně útočí znečištěním , smogem nebo cigaretovým kouřem . Všechny tyto okolnosti je třeba mít pod kontrolou , a to pravidelným čištěním tváře . Je nezbytné zejména večer , kdy tělo připravujeme na spánek a tedy i jeho relax a samočištění . Odstraňte z pleti všechny nánosy dne , osvěžte ji tonizující vodou a hydratujte krémem . Ráno vám stačí opláchnout si oči , abyste pokožku násilím nezprošťovaly přirozeného mazu , který si vytvořila a nevysúšali ji.
http://botarin.cz/krem-na-vrasky/

Žádné komentáře:

Okomentovat