pátek 13. září 2013

Bronzová pleť i bez slunce

Příchodem jara začne sluníčko lépe hřát , složíme kabáty , saka , svetříky a odhalíme naši sněhobílou pleť , kterou jsme si tak pečlivě hlídali pod vrstvami oblečení před chladným počasím . Svou bledou pokožkou na veřejnosti zazáříme jako světlušky a zaručeně každý si nás všimne .
No možná právě vy jste si řekli , že své okolí okouzlíte krásným bronzovým odstínem pleti . Máte dvě možnosti : solárium nebo samoopalovací přípravky . Solárium však není zrovna nejzdravější , rychlejší a jednodušší je aplikace samoopalovacího přípravku , které dodá pokožce lehký a jemný bronzový nádech .
Možná si řeknete , že už jednou jste to kosmetika proti vráskám zkoušeli a vypadali jste jako kočka skvrnitá s hnědými dlaněmi . Následně jste se vyházeli , fleky nešly smýt a navíc to mléko tak příšerně zapáchalo . Tehdy jste přísahali , že už nikdy víc.
Pravda je taková , že v minulosti se samoopalovací přípravky neměly velice čím pyšnit . Jejich aplikace vyžadovala dovednosti mistra s velkými zkušenostmi. Novodobé přípravky jsou však důmyslnější . Prodávají se krémy , gely , mléka , ubrousky , spreje , díky kterým si ani ruce netřeba špinit . Na výběr je množství vůní a samoopalovací kosmetika nám zároveň vyhladí , vyživí a hydratuje pleť . Na výběr máte přípravky pro světlou i tmavší pokožku .

Pro lepší efekt se na obličej nanášejí krémy , mléka dodají jemný bronzový nádech , sprej je určen na místa, kde dobře nedosáhnete , gely se okamžitě vstřebávají a denní krém proti vráskám praktické kapesníky docílí nejrychlejší výsledek.
Jak vlastně samoopalovací prostředky fungují? Obsahují látku dihydroxyaceton , který dodá pleti hnědavý nádech tím , že zabarví její povrch . Do čtyř hodin se ukáže výsledek. Takové opálení vydrží asi pět dnů, pokud se neobnoví vrchní vrstva pokožky.
A jak postupovat ?
1. Přípravek nanášejte na celé tělo . Nikdy si nenatírejte pouze obličej a ruce , ani když se nebudete svlékat z dlouhých rukávů a nohavic. Není nic horšího než hranice mezi hnědými rukama a bílou pokožkou na předloktí , kterou neplánovaně odhalíte když si při proti vráskám denní krém práci náhodou vyhrne rukávy .
2.Před samotným nanesením si nezapomeňte udělat peeling , zejména v oblasti kolen a loktů , kde je pokožka nejdrsnější , protože samoopalovací krémy třeba nanášet na hladkou pleť . Pouze tak bude aplikace rovnoměrná .

Žádné komentáře:

Okomentovat