sobota 7. září 2013

Pleťové masky s příchutí Vánoc

Kdo by nemiloval vůni Vánoc ? Míchá se v ní skořice , vanilka , pomeranče i slaďoučký med , závisí na tom , jakou kulinářskou dobrotu chystáte . Chcete však kromě svého břicha lahodit i pleti ? Před Vánocemi se jistě potěší , protože voňavé sváteční přísady její skvěle sedí .

V článku Skořicí na pleť jsme vám už prozradili , co všechno toto koření dokáže . Působí antibakteriálně , čímž bojuje proti akné ,http://botarin.cz/intense-cleansing-milk-intenzivni-cistici-mleko/  iniciuje prokrvování , díky čemuž se pokožka vypíná a samozřejmě příjemně zahřívá . Na pleť se proto hodí ideálně , a to i v podobě masky .
Jak na to : Na přípravu nejjednodušší masky budete potřebovat skořici v prášku a zcela postačí jedna další přísada. Na dokonalé vyčištění pleti do ní přidejte nastrouhané jablko , pro dostatečný boj proti vráskám žloutek a lžíci olivového oleje. Samozřejmě , spojit skořici a med je nejideálnější možností pro mladší vypadající pokožku , ale k sladkému medu se ještě dostaneme .


Předvánoční kuchyni provoní i vanilka , která je jedním z nejdražších koření světa . Přesto je dostupná a využít tak můžete její antioxidační http://botarin.cz/prevence-proti-vraskam/ účinky , které se v jejím nitru skrývají .
Jak na to : Pokud si zajistíte originál lusk z vanilky , nařízněte ho a zvolte měkké vnitřek nazývané také vanilkový kaviár . Jde o malé množství , ale poměrně koncentrované , přežít na jednu masku použijte jen jeho část . Důkladně ho promíchejte například s bílým jogurtem a máte výborný recept pro zjemnění pleti . Pokud si seženete vanilku v prášku , můžete ji mixovat podobně jako skořici - s jablkem , medem i olivovým olejem.
Jsme u tolik zmiňovaném medu , který je doslova domácím kosmetickým zázrakem . V článku Proč se natřít medem vám vyjmenujeme přesně 5 důvodů , proč to opravdu udělat a co tím vaše pleť získá .

Pokožka těla ocení med jako samostatnou masku , ale v podstatě jde o ideální přísadu do téměř každého pleťového receptu . Skvělé účinky vykazuje http://botarin.cz/mate-problemy-s-vraskami-kolem-oci/ například jeho spojení s droždím a trochou mléka na zředění , čímž získáváte masku na problematickou pleť . Med v kombinaci s tvarohem omlazuje as rozmixovanými banány omlazuje zralou pleť .

K Vánocům patří i citrusy , které jsou skvělé pro vysoký obsah vitamínů . Protože však mají i bělící účinek , je třeba je dostatečně ředit , respektive směšovat s jinými přísadami . Využít můžete pomeranč i citron , které s pokožkou dokážou hodně.

Žádné komentáře:

Okomentovat