pátek 13. září 2013

Jak na střapaté obočí

Vždy když se podíváte do zrcadla, upoutá vás jako první střapaté obočí? Proč jsou ty malé chloupky takové neposlušné a zkazily i ten nejkrásnější look? Víme, jak si s nimi zaručeně poradit.
Na prvním místě je samozřejmě péče a rozvaha! Obočí žádné dámy není dokonalé od přírody, chloupky si rádi dělají co chtějí a hlavně rostou tam, kde by intenzivní čistící mléko neměli. Prvním krokem je proto pečlivá úprava obočí.
Obočí dotváří, av mnoha případech i vytváří, celkový výraz očí. Dokáže jejich zcela zastínit, ale i krásně zvýraznit. Proto se jeho správná úprava řadí mezi základní pravidla efektního mejkapu. Zbytečně budeme mistryně v líčení očí, když naše obočí bude působit neupraveně a divoce. Oči se tak vedle ní úplně ztratí.

Dosáhnout perfektní tvar obočí, znamená držet se při úpravách jeho přirozeného obloučku. Vrchní linie obočí se nevytrhává. Tvar spodního okraje čistící mléko obočí by měl být paralelní s vrchním. Všechny chloupky, které z paralelního obloučku spodního okraje vyčnívají, jdou ven.

Pokud nejste ve vytrhávání obočí ještě docela zběhlá, použijte malou pomůcku. Vyčesejte všechny chloupky směrem nahoru a požadovanou spodní linii obočí nakreslete bílou tužkou. Bude tak viditelná i na chloupcích a pomocí ní zabráníte vytržení těch nesprávných. Pamatujte, že chloupky se trhají vždy ve směru růstu. Jakékoliv nesrovnalosti, zda chybičky prevence proti vráskám vyplňte tužkou na obočí ve vaší barvě. Nevybarvujte, ale dělejte jemné, krátké, nepravidelné tahy tužkou.
A teď, jak zabránit tomu, aby se obočí "postrapatilo"? Dá se to úplně jednoduše. Na obočí naneste velmi jemnou vrstvu gelu na vlasy, nebo aplikujte lak na vlasy. Zároveň ho malým kartáčkem upravte do požadovaného tvaru. Principem je totiž jeho zafixování do požadované podoby.

Žádné komentáře:

Okomentovat