neděle 25. března 2012

Sexy červené rty svědčí každé z nás

Zda jste blondýna, brunetka nebo máte červené kadeře, i vy si můžete užívat krásu a plnost rtů díky červenému rtěnky. Poradíme vám triky, aby byl výsledný efekt nejen příjemný, ale přímo dokonalý.
Červených odstínů na rtech se mnoho žen právem bojí. Jsou výrazné, nepřehlédnutelné, a přestože se spojují s takovými jmény jako Marilyn Monroe, Greta Garbo, Scarlett Johansson, Dita Von Teese či Gwen Stefani, stejně tak se červené rty přisuzují i ​​ne právě cudným ženám. A tak se mnohé z nás vrásky raději vzdají krásných červených rtů. Výrazného rtěnky se však netřeba bát, pokud víte jak ho nosit.
Krok č.. 1 - vybíráme správný odstínNení červená jako červená, a při výběru rtěnky této dráždivé barvy to platí dvojnásob. Zatímco některé odstíny budou pro vaše rty k nezaplacení, jiné spolehlivě podtrhnou například všechny nedostatky pleti. A proto si na výběru opravdu dejte záležet.
Barva rtěnky se v první řadě vybírá s ohledem na odstín pleti. Pokud má vaše pleť růžový podtón, měli byste se vyvarovat rtěnek s narůžovělým nádechem a raději se orientovat na studenější červené oční krém  odstíny. Teplé odstíny pokožky, mírně dozlatova nebo dožluta, zase vypadají nejlépe s červenými odstíny s hnědavým nebo zlatavým nádechem. Na smetanové pleti vypadají skvěle studené červené odstíny, snědá pleť snese teplejší tóny. Ženám s měděnými vlasy krásně sluší korálová nebo jemnější teplé odstíny červené. Při výběru je tedy nejlepší vyzkoušet rtěnku přímo na ústech, abyste viděli, zda se snáší s odstínem pleti.
Krok č.. 2 - příprava, bez které to nejdeAž budete mít nalíčené rudé rty, budou přirozeně přitahovat pozornost, a tak si třeba dát záležet nejen na jejich líčení, ale i na přípravě, která mu předchází. Rtům dopřejte před líčením masáž měkkým zubním kartáčkem, která je zbaví šupinek. Až budou hladké, rozmazlujte jejich výživným balzámem na rty. Nechte ho působit jen pár minut a pak zbytky odsajte do kosmetického ubrousku, jinak by se rtěnka mohl rozmazávat.
Krok č.. 3 - dokonalá aplikaceČervené rty si zasluhují přesnou aplikaci rtěnky, aby působily dokonale. I ta nejmenší šmouha barvy, která se dostane mimo rty, dokáže zničit celý efekt. Proto vizážisté doporučují líčit rty zásadně se proti vráskám štětečkem. Nejprve orámujte rty konturkou ve stejném odstínu jako je rtěnka - většina značek nabízí identické nebo velmi podobné odstíny rtěnek a kontúriek. Klidně konturkou vyplňte i rty, rtěnka bude na díky ní držet lépe.
Potom začněte se samotným líčením rtů. Aplikace štětečkem je přesnější a dostanete tak na rty méně barvy než kdybyste použili přímo rtěnku. Postupujte od koutků ke středu rtů. Po nalíčení odtlačte zbytky rtěnky do ubrousku a postup zopakujte. Pokud však chcete jen jemný náznak červeně, můžete rtěnku jen jemně přitlačit na rty a pak ho opatrně štětečkem rozmazat. Dosáhnete tak svěží, ale ne příliš výrazné nalíčení.
Patero červeného rtěnky

    
Pokud použijete červený rtěnku, zapomeňte na tvářenku. Celkový efekt by připomínal masku na maškarní ples a vaše pleť by dosáhla nežádoucí ružovučký nádech
    
Buď rtěnku nebo nalíčené oči sice už dávno neplatí, ale v případě červených odstínů si třeba dávat pozor. Méně je opravdu někdy více.
    
Čím výraznější líčení, tím střídmější outfit - i proto vypadá rtěnku nejlépe v kombinaci s jednobarevnými oděvy.
    
Čeká vás výjimečný večer? Vyzkoušejte dramatickou kombinaci červených rtů a umělých řas, s make-upem a pudrem však šetřete.
    
Při koupi rtěnky myslete i na konturku a štětec - zaručí vám precizní aplikaci, a tím i dokonalý efekt.
Tip: Chcete vědět, jak líčí červené rty profesionálové? Prohlédněte si video modelingové agentury Fordmodels a nechte se inspirovat jejich líčením.

Žádné komentáře:

Okomentovat