neděle 25. března 2012

Dlouhodobě nalíčená? Vyzkoušejte permanentní make-up!

Už vás nebaví každé ráno vstávat o hodinu dříve, abyste stihli vyjít z domu dokonale upravená? Nebo toužíte vypadat úžasně v každé situaci, byť v sobotu o osmé ráno? Právě vám je pak určen permanentní make-up.
Je to pouze základSamozřejmě, permanentní make-up není plnohodnotnou vrásky náhradou za klasické líčení. Dokáže vám však opticky vytvarovat kontury rtů, oční linky nebo obočí. S takovým základem se pak zachází mnohem jednodušší, a vy nemusíte ztrácet čas precizním malováním očních linek každý den. Jeho další nespornou výhodou je fakt, že je vodě i potu odolný, a proto je ideálním řešením pro ženy, které sportují během celého roku, nejen na dovolené u moře.
Vytetované líčeníPermanentní make-up vychází z asijského tetovacího umění, přičemž se do vrchní vrstvy kůže tetuje přírodní pigmenty. Proces sám o sobě je mírně bolestivý, a tak je třeba počítat se zčervenání kůží v okolí tetovaného místa, zejména pokud máte citlivou pokožku. Po pár dnech však otok zmizí, je však nutné používat léčivé masti, které vám kosmetička doporučí. Ty třeba aplikovat pravidelně, protože tak urychlíte léčení stroupků, které vzniknou jako přirozený důsledek vpichování pigmentu. Celé tetování trvá jen kolem oční krém jedné hodiny, je však absolvovat dvě sezení, aby se vychytali drobné chybičky.
Kolik za to?V porovnání s minulostí, kdy byl u nás permanentní make-up novinkou, jsou dnes ceny mnohem nižší. Za obočí zaplatíte přibližně dvě tisícovky, někde však za něj dáte i čtyři tisíc korun - všechny ceny se liší salón od salonu. Za horní oční linku si může kosmetička řekne až tři tisíce, spodní je o něco levnější. Kontury rtů stojí kolem čtyř tisíc korun, ale pokud se rozhodnete si je ještě i vyplnit, můžete počítat s dalšími šesti až osmi tisíci navíc.
Třeba počítat is tím, že permanentní make-up není natrvalo. Pigmenty se postupně ztrácejí a make-up bledne, tedy po dvou až pěti letech budete muset absolvovat celý proces nanovo. Ovšem, pokud se pro něj rozhodnete. Může se totiž stát, že natrefíte na nekvalitní salón, který vám vytetuješ takové proti vráskám líčení, které rozhodně nesplňuje vámi stanovená kritéria.
Případně vás permanentní make-up po roce omrzí a vy budete čekat další čtyři roky na to, aby konečně zmizel a vy jste si mohli dopřát líčení, které se vám nejnovější líbí. Zvažte proto, jestli vám dlouhodobé líčení stojí zato a zda je pro vás tím nejlepším řešením - zejména pokud ráda měníte styl.

Žádné komentáře:

Okomentovat