neděle 25. března 2012

Kosmetické problémy, o kterých se nemluví

Ovládáte péče o své tělo dokonale? A co kdyby se vyskytl drobný problém, který by vám způsobil nemalé starosti. Prozradíme vám, jak zvládnout delikátní problémy rychle a efektivně.
Chloupky na bradavkáchNašli jste si na bradavkách av jejich okolí něco, co tam rozhodně nepatří? Takové chloupky v okolí prsních dvorců však nejsou ničím neobvyklým a občas se mohou objevit u většiny tmavovlasý žen. Pokud se chloupky vyskytují jen ojediněle, pomůže vám pinzeta. Pokud však jejich počet stoupá a vrásky zaplňují větší plochu, je třeba navštívit lékaře.
Zbavit se nežádoucích chloupků můžete také pomocí elektrolýzy a laseru. Pokud jsou chloupky tmavší, právě laser je vhodnou metodou, jak se jich zbavit natrvalo. Oba způsoby však patří k těm dražším, ale rozhodně nejúčinnějším.
Akné na zadečkuMáte nádherně tvarovaný zadek a jediné, co celkový dojem kazí, jsou červené vyrážky na jeho pokožce? Akné se zvykne objevit až u devadesáti procentech populace. Nepříjemný problém se dá oční krém vyřešit poměrně úspěšně, ale vyžaduje nějaký čas. V první řadě si vzpomeňte, zda jste nezměnili prací prášek nebo aviváž do praní. Zbytky pracích prášků na prádle totiž mohou vyvolat právě takové reakce.
Pokud nosíte obtažené kalhoty a pod nimi ukrýváte ještě obtiahnutejšie tanga, můžete téměř s jistotou počítat s červenými vyrážkami v těch nesprávných partiích. Snažte se proto nosit vzdušnější oděvy, které pokožce poskytují milosrdný prostor. Dávejte také pozor na umelinu, která má zvyk podráždit pokožku.
Co je dobré na obličej, nemůže uškodit zadku, a proto neváhejte použít gely a pěny proti akné i na zadek. Každý třetí den dopřejte zadečku ve sprše peeling a pak si ho pořádně natřete hydratačním tělovým krémem. Lokální je třeba používat přípravky s obsahem tea tree oleje, které vyrážky vysuší. Do dvou týdnů by měli aknózní projevy zmizet.
Knírek jako adolescentCítíte se se svými tmavšími knírkem jako puberťák z prvních ročníků střední školy? Tak se proti vráskám jejich zbavte! Že to není vůbec jednoduché? Dnes existuje několik metod, které knírek zaženou kadeľahšie. Nejjednodušší je sehnat si v drogerii voskové pásky na oblast obličeje. Ty se používají stejným způsobem jako každé jiné depilační pásy - nahřát, přiložit, strhnout. Za pár minut bude po nepříjemném ochlupení.
Nejideálnější je strhat knírek podvečer nebo večer, aby do rána stihlo zmizet případné zarudnutí kůže. Pokud vás trápí knírek ve větším rozsahu, návštěva dermatologa je mimořádně vhodná. Natrvalo vás chloupků nad horním rtem zbaví laser.
Chloupky ze znaménekŽe vaše znaménko krásy je spíše na OSTAR? Bohužel, zejména z větších znamének zvyknou sem-tam vyklíčit nepříjemné tmavé chloupky. Přestože mnohé ženy chloupky prostě vytrhnou ze znaménka, drtivá většina lékařů takové nešetrné procedury nedoporučuje. Chloupky je tedy lepší opatrně zastřihávat těsně nad znaménkem. Pokud vás problém velmi trápí, možná by bylo vhodnější nechat si laserem odstranit celé znaménko. Ovšem za předpokladu, že se tohoto symbolu krásy dokážete vzdát.

Žádné komentáře:

Okomentovat