neděle 25. března 2012

Make-up na míru: Ohnivá zrzka

O rusovláskám se říká, že jsou odvážné, vášnivé a dynamické. Ať už je to pravda nebo ne, jisté je minimálně to, že s ohnivým odstínem vlasů bývají ženy nepřehlédnutelné. Pokud se k tomuto typu řadíte i vy, máme pro vás pár nápadů, jak svůj jedinečný půvab podtrhnout ještě více. Stačí mít po ruce ty správné barvičky. Pojďte se podívat jak se líčí rusovlásky.
Australanka Nicole Kidman či jedna ze seriálových Zoufalých manželek Marcia Cross vrásky  jsou představitelkami zrzce z prominentních řad. A svým vždy dokonalým makeupem jednoznačně stojí za inspiraci. Kopírovat však styl jedné z nich do posledního detailu nemusí být vždy šťastné řešení, už jen proto, že není ohnivá hříva jako ohnivá hříva.
Zda jsou vaše vlasy měděné, s chladným kovovým nádechem nebo naopak v teplých tónech obilí, to vše záleží při výběru dokonalého make-upu. Nemluvě o studeném nebo teplém tónu vaší pleti i barvě očí, které také třeba brát v úvahu. Přesto je pár obecných pravidel líčení, které vám jako rusovlásky jistě přijdou vhod.
OčiDámy s přirozeně zrzavými vlasy mají obvykle zelené oči. Pokud chcete, aby zazářily, oční krém zvýrazněte jejich fialovým očním stínem. Krásné na nich ukáží i kontrastní barvy jako cihlová, hnědá, meruňková, béžová či zlatá.
Krása je v oku pozorovatele, takže se nebojte míchat a klidně se nechte unášet svou fantazií, tedy alespoň za předpokladu, že vás neunese k modré či narůžovělé paletě očních stínů. Zrzavým dámám jejich studené tóny zpravidla nesvědčí.
RtyPokud zvolíte jeden z pestré škály neutrálních odstínů, nemáte co zkazit. Ideální je broskvová. Naopak, k zrzavým vlasům velmi nepůjdou krvavě červené rtěnky a ani bledě růžová barva.
LíčkaVe světě dekorativní kosmetiky bývalo kdysi zažité pravidlo, aby tvářenka ladila s proti vráskám barvou rtěnky. Toto už dávno neplatí! Na prvním místě je přirozenost, takže i rusovlásky by měli při výběru tvářenky přihlížet především na svůj odstín pleti.
Univerzálním tónem, jaký se hodí většině žen, je jemňoučké růžová s hnědým nádechem. V případě, že vytváříte make-up na denní použití, nenechte se zlákat tvářenka s třpytivými částečkami. Jsou příliš nápadné.

Žádné komentáře:

Okomentovat