neděle 25. března 2012

Hledáte pro pleť ztracenou svěžest? Peeling vám ji vrátí!

Zdravá, zářivá, hebká pleť je pro každou ženu jednou z největších fyzických deviz. Na skvostné pleti zcela jinak vypadá líčení, no a přiznejme si, která z nás netouží po dokonalé pokožce? Pokud chcete o nádhernou pleť zabojovat, vyzbrojte se skvělým pomocníkem - pleťovým a tělovým peelingem.
Hladká pokožka je buď darem genetiky nebo výsledkem důkladné péče o naše tělo. Bohužel, vrásky ať bychom se jakkoliv snažili, na stav naší pokožky mají vliv i faktory jako menstruace, hormonální antikoncepce, užívání léků, stres, nemoci i životní prostředí. A tak často musíme sahat po kosmetických prostředcích, které nám pleť dají znovu do pořádku.
Prozáří pleťPeeling dokáže jemným obrušováním účinně odstranit odumřelé buňky kůže, kvůli kterým může naše pleť vypadat šedavě a unaveně. Peeling pozitivně ovlivní cirkulaci krve v pokožce, zbaví ji nečistot, mazu a šupinek a uvolní póry. Díky tomu do pokožky lépe proniknou ostatní pleťové produkty, které běžně používáme.
K masírování pokožky peelingem byste měli přistupovat velmi citlivě, abyste neublížili pleti, oční krém ale jemně přitlačit můžete na místech, které jsou postiženy černými uhry, tzv.. komedonů. Po peelingu je vhodné nanést na obličej pleťovou masku, která pronikne do pokožky ještě účinnější.
Záleží jen na stavu vaší pleti, jak často tuto proceduru dopřát pokožce. Mastná pleť snese i dva peeling týdně, lidé s citlivou pletí by měly být opatrnější a obrušovat pokožku nejvýše jednou za dva týdny. Pokud máte suchou pleť, celkem vám postačí peeling jednou týdně.
Který si vybrat?Dnes je v regálech tolik druhů peeling, že mnohé ženy mají problém vybrat si ten správný. Ohled by se však měl brát na potřeby vaší pleti tak, aby byl peeling účinný, ale nepoškodil svrchní vrstvu pokožky. Ženy s citlivou pletí by se měli soustředit na velmi jemné peeling bez parfemace s výtažky heřmánku a aloe vera. Mastná pleť potřebuje hrubší částečky a účinky protiaknózní látek, například tea tree proti vráskám olejíček, zinek nebo výtažky z citrusu.
Stále platí, že při specifických požadavcích je lepší obrátit se na lékárnu než na běžné drogerie. Přestože běžné peelingové gely a krémy stojí kolem sto třiceti korun, v lékárně natrefíte na dražší přípravky, některé se pohybují kolem tří-čtyř stovek. Obvykle jsou však silnější než běžně prodejné peeling a jsou určeny problematické pleti. Lidé s normální pletí se nemusí trápit výběrem peelingem tak, jako ti s citlivou pokožkou.
Domácí peeling - vyzkoušíte?Někdy postačí i obyčejná spíž na to, abychom pokožku rozmaznali účinným peelingem,. Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu s dvěma lžícemi mléka a jednou lžící olivového oleje, přidejte tři polévkové lžíce krystalového cukru tak, aby vznikla pasta. Pět minut si směsí masírujte obličej a dekolt a opláchněte ji vlažnou vodou. Nezapomeňte na obličej nanést hydratační krém, který ji krásně vyživí.

Žádné komentáře:

Okomentovat