středa 24. června 2015

Přenášíte? Toto jezte a porodíte!

Termín porodu je již za vámi, ale vaše děťátko se podle něj odmítá řídit a ne a ne se narodit. Jak mu pomoci na svět tak, aby to neuškodilo vám, ale zejména jeho zdraví? Kdy se vlastně jedná o přenášení, a proč může být nebezpečné?
Přenášení je prodloužení těhotenství o 14 a více dní, a to i v tom případě, dětská postel pokud je termín porodu vypočítán správně. Ten se vypočítává dvěma způsoby. První je 281 dní po prvním dni poslední menstruace nebo 267 dní po ovulaci.
No někdy má dítě známky přenášení, i když se narodí ve stanovený termín. To znamená, že placenta už nedokázala pokrýt potřeby plodu a dochází také ik jejímu špatnému prokrvení, což zapříčiňuje omezení přísunu kyslíku děťátku. Z tohoto důvodu je přenášení nebezpečné.
Jak pomoci tedy děťátku na svět přirozeným způsobem, když se chceme vyhnout uměle vyvolanému porodu? Podle rád našich starých matek by nám dětské postele pomohli některé fyzické aktivity, jako jsou chůze po schodech směrem nahoru, mytí oken nebo nechráněný pohlavní styk. No v tomto případě mohou být účinné i následující recepty.
Čaj z malinového listí
Hrst usušených listů z ostružiníku malinové zalijeme 250 ml vroucí vody. Pijeme 2 - 3 krát denně. Tento čaj nám pomáhá uvolnit svalstvo dělohy, což nám může usnadnit i průběh porodu. No tento čajík je třeba začít pít dříve. Doporučuje se už v 34. nebo 36. týdnu těhotenství.
Kořeněný nápoj
Kořeněné pikantní jídlo celkově pomáhá dětská postel se zábranou vyvolat porod, jen tu musíme být opatrné a nepřehánět to. Můžeme si připravit následující recept. V litru vařící vody 30 min. vyluhujeme menší kousek nastrouhaného zázvoru, 1 polévkovou lžíci sušeného sporýše lékařského, 12 kusů hřebíčku a jednu skořicovou kůru. Po vyluhování scedíme a pijeme po doušcích v průběhu dne.

Žádné komentáře:

Okomentovat