středa 24. června 2015

Chutě těhulky: Určují pohlaví dítěte?

Většina žen má v těhotenství různé zvláštní chutě. Ty nejtypičtější zahrnují touhu na sladké, slané, kořeněné nebo tučná jídla. Někdy, dokonce na nepotravinářské produkty!

Zatímco tyto chutě jsou s největší pravděpodobností důsledkem dětské postýlky hormonálních a metabolických změn, které se odehrávají v ženském těle, někteří říkají, že se podle nich dá odhalit pohlaví dítěte.
Čtěte: Na co mají těhulky nárok v posteli?

Chutě jsou dobře známým a očekávaným příznakem těhotenství. Nedostatek specifických živin ve stravě může vést ke zvýšené potřebě konzumovat určité potraviny. Příjem potravy je také známý ve vztahu k emocím těhotných žen. Během těhotenství mohou ženy toužit po konkrétních potravinách vědomě či nevědomě, jako reakce na emocionální potřeby. Dalším vysvětlením je, že chutě slouží jako prostředek rozluštění pohlaví drobečka před dětské postýlky finálním ultrazvukem.

Nutriční deficit
Některé těhotné ženy dokážou toužit i po nevhodných látkách jako jsou křídy, nečistoty nebo jíl. Jde o onemocnění s názvem pica, o nutkavé poruchu příjmu potravy, která způsobuje, že člověk touží po složce, která není obecně určena pro lidskou potřebu.


Nejlepší vysvětlení říká, že se tělo pokouší získat vitamíny a minerální látky, které mu mohou chybět v potravě. Tyto touhy jsou spojeny se specifickými nutričními nedostatky, například chutě na led souvisí s nedostatkem železa, na křídu nebo nečistoty s nedostatkem esenciálních dětské postýlky mastných kyselin.


Je to holka?
Mnoho lidí věří, že abnormální chutě na neobvyklé látky během těhotenství jsou způsobeny ženským pohlavím dítěte. Plus, když se ukáže, že má dětské postýlky těhulka ráda nadmíru sladkosti jako je čokoláda nebo sladké mléčné výrobky, bude mít "sladké" holčička.

Je to kluk?
Pokud žena touží po kyselém, slaném, kořeněném nebo potravinách bohatých na bílkoviny, může to znamenat, že čeká chlapce. S největší pravděpodobností je to kluk, protože muži jsou většími milovníky masa.

Zatím neexistuje spolehlivé vysvětlení předpovídání pohlaví dítěte na základě chutí. Je to jeden z mnoha zvláštních ukazatelů. Přesněji úvahy říkají, že zvláštní chutě jsou spíše výsledkem hormonálních změn, nutričních potřeb a psychologických změn u těhulky.
zdroj: http://www.babynabytek.cz/detske-postylky-k159/

Žádné komentáře:

Okomentovat