středa 19. srpna 2015

Kabelka v obýváku

Na jedné či na čtyřech, vždy věrně slouží. Někdy mu zkrátí střih, jindy natáhnou tělo a dokonce mu přisoudili i nerozlučné partnerství s lampou. Konferenční nebo odkládací stolek je v podstatě kabelkou interiéru. Měl by dobře vypadat, ladit s ostatními kusy nábytku a ještě by měl snést všechno, co na něj naložíme.
předešlé následujícíPhilippe Starck navrhl pro společnost Driade a pro zájemce o veselý plastový nábytek stolek TOY.
Tak takto je na tom minimalismus? Potřeboval odlehčit květinovými výřezy. Laser poznamenal dva designové kusy plastu uměleckou stigmatem - stolky Talovíny Roses se nyní díky tomu mohou vesele převracet na všechny boky a ještě i vrhat tajuplné stíny. (Vibieffe)
U Gallottiho & řadič pojali stolek matrace do postýlky vzdušně a při zemi v duchu stahování hmoty směrem k podlaze a důrazu na vodorovné linie. Osvěžením je střídání barevných ploch a materiálu.
Příruční stolek Stella od firmy Lignet Roset se dokáže těsně přivinout k pohovce či ke křeslu.
Patrový stolek Crash vypadá akrobaticky, ale jinak je pevný a funkční. (Lignet Roset)
Na čtyři kusy-nekouše se rozložil i stolek Jetty od Living Divani. Působí opravdu výtvarně, kde-tu se přikrčil k zemi, ale stále si zachovává hrdost konferenčního stolku. Kresba dřeva je ještě v kurzu.
Stolek Miura je připraven posloužit nadšencům barového sezení. (Plank)
Designéři značky Swan si řekli, že s přímými liniemi to netřeba přehánět, a tak natruc malému stolku udělali oko na noze. No nedejte tam noviny, když na stolku je už plno!
IQ test: Jak zjistíte, že tento sympaticky oblý stolek s vtipně vymyšleným odkladačem na láhve a vázičky pochází od slovenského výrobce? (Idona)
Nábytek Talovíny od firmy Vibieffe se dal vyhotovit v minimalistickém stylu, ale s vědomím, že dva je více než jeden.
LAMPADA Roses - to bude asi dáma lepšího postele pro děti původu, ale že se s takovým jménem zapletla s obyčejným stolkem? Něco o tom budou vědět ve Vibieffe.
Constantin Grcic "spáchal" pro firmu Plank sérii stolků Miura, které si žijí na různě velkých nohách.
Pohovka a stolek Molecule - oblouk v oblouku. Zde si může pozitivní energie obtékat nábytek, kolik se jí zachce. (La Cividino)
Hokerlík babičky ve obnoveném designu Holgera Janko přivedla na svět značka COR.
Japonsko mělo na letošních výstavách opět charakter. Šlo si svou vlastní cestou ovlivněnou tradičními hodnotami. Interior Hokus Kobo - promyšlené do detailů, s nenuceným designem. Jeden se nestačí divit. Kupte mi to!
Stolky zda podnožky si někteří designéři vymyslí jen tak z břicha. Vtipné a účelné. (La Cividino)
Nezapomenutelnou klasiku Waltera Gropius ještě z dob tvůrců skupiny Bauhaus vyrábí dodnes tect.

Žádné komentáře:

Okomentovat