sobota 26. listopadu 2011

3 důvody, proč se Nelíčím každý den

Ještě jste neslyšeli o závislosti na líčidel? To vůbec nemusí znamenat, že jste této "nemoci" nepropadli. Výzkum, který mapoval návyky britských žen, ukázal, že až 98 procent z nich se neví vzdát nebo alespoň omezit své pravidelné líčení. My sice nejsme v Británii, ale zcela určitě jsou podobné závisláčky i mezi námi.
Abychom vás tolik nestrašili, když říkáme o závislosti, myslíme tím dennodenní nanášení několika barevných vrstev na naši tvář. Je přirozené, že si dáte spirálu či rtěnku, ale dokonalá "maska" i při vynášení smetí už něco předznamenává. Mnoho žen si bez nánosu šminek neumí představit žádný běžný úkon, ale je zde několik důvodů, proč by to měli zkusit.


Získáte časBěžné líčení, kterým zvýrazníte vaši tvář, vám zabere kolik .. 10, 15 minut? Tak nějak by to mělo před odchodem z domu vypadat, ale mnohé koupelny by věděli vyprávět o něčem jiném. Ženy jsou schopny vstávat i o dvě hodiny dříve, jen aby se stihli nalíčit. Pokud si ani neumíte představit, co byste takový dlouhý čas před zrcadlem dělali, myslete na to, kolik kroků vyžaduje opravdu dokonalý make-up. Báze, korektor, make-up, tvářenka, pudr, tužka, stíny, spirála, rtěnka, lesk ... a určitě jsme ještě na něco pozapomněli.
Dvě hodiny jsou však dlouhá doba, za kterou by se dalo stihnout kopec jiných a určitě i užitečnějších věcí. Můžete si pospat, setkat se s přáteli, přečíst knihu či navštívit rodinu. Všechny tyto činnosti vám nejenže dají něco do života, ale vás i nabijí lepší náladou, což dokonalé líčení nikdy nezvládne.
Získáte penízeJe třeba se rozepisovat o tom, kolik byste bez záplavě takové kosmetiky ušetřili? Ze zmíněného britského průzkumu vyšlo, že dámy tam za život utratí asi 8-tisíc eur na kosmetiku. Taková částka by vám bez problému zajistila několik úžasných dovolených, zážitků či materiálních věcí, po kterých toužíte. Kosmetika je přece jen dočasná a každý večer ji smyjete vodou.
Získáte známostiUrčitě jste už slyšeli, že lidé se dokonalých žen straní. Není to jen o mužích, i když při hledání toho pravého se to tak může jevit. Muži již v mnoha anketách, průzkumech a rozhovorech potvrdili, že méně je více av případě ženského líčení myslí tuto zásadu zcela vážně. Mnoho mejkapu skrývá vaše skutečné rysy a kdo ví, co by mohly odhalit po vašem odlíčení.
Podobně vaši mejkapovú dokonalost mohou vnímat i lidé, kterých chcete zaujmout například pracovny. Skrýváte něco za mejkapem? Nejste až příliš dokonalá? Psychologové dokonce poukazují na to, že na pohled dokonalí lidé mohou ostatních jakoby zaplašil a umělá krása je tak vyvážená nedostatkem vztahů. Zní to asi až příliš děsivě, ale jak se říká - všeho moc škodí. Nezapomínejte na to ...

Žádné komentáře:

Okomentovat